Boost uw WordPress website met de Yoast SEO plugin

Wie serieus bezig is met zijn onlinemarketingstrategie kan niet om SEO (of zoekmachine-optimalisatie) heen. Bij de eerste zoekresultaten staan is van groot belang en de concurrentie is bikkelhard. Yoast SEO plugin to the rescue!

scoren in Google met Yoast SEO

Over de Yoast SEO plugin

De plugin werd geschreven door Joost de Valk en zijn team bij Yoast. Vandaag de dag zijn ze met bijna 50 medewerkers en is hun Yoast SEO plugin voor WordPress de bekendste op de markt.

Daarnaast hebben ze nog andere SEO plugins om onder andere WooCommerce en Video’s te optimaliseren. Deze plugins kan u terugvinden op de website van Yoast.

Het belangrijkste doel van deze WordPress-plugin is hulp te bieden bij het schrijven van betere content.

Wanneer u aan een pagina of blogbericht begint te schrijven kiest u eerst een focus trefwoord. Op basis van dit trefwoord worden er tips gegeven om de content te optimaliseren en zo een hogere ranking te bekomen.

Snippet preview

Danzkij de snippet preview kan u bekijken hoe uw website er zal uitzien in de zoekmachines. Het is uiteraard belangrijk om deze snippet te optimaliseren als u potentiële klanten wil overtuigen om door te klikken naar uw website.

Als u binnen de snippet preview klikt op ‘snippet bewerken’ kan u onder andere de titel en de meta-omschrijving aanpassen en optimaliseren.

Pagina analyse

De pagina analyse van de Yoast SEO plugin is te vinden onder de snippet preview en controleert automatisch verschillende dingen zoals:

  • Komt het focus-trefwoord voort in de eerste alinea van het bericht?
  • Heeft de SEO-titel de ideale lengte?
  • Is de lengte van de tekst meer dan, of gelijk aan, het aanbevolen minimum van 300 woorden?
  • Bevatten de afbeeldingen in het bericht al-attributen met het trefwoord?
  • Heeft u het focus-trefwoord al eerder gebruikt?

Daarnaast wordt de pagina ook nog gecontroleerd op leesbaarheid. Gebruikt u niet meer dan het aanbevolen maximum van 300 woorden na elke tussentitel? Zijn uw paragrafen niet te lang?

In de leesbaarheidsanalyse krijgt u op al deze vragen een antwoord.

XML Sitemaps

Wanneer u in de Yoast SEO plugin de functie ‘XML sitemap’ inschakelt wordt deze automatisch gecreëerd.

Waarom is dit belangrijk?

Wanneer Google websites crawlt gaan ze van link naar link. Wanneer er naar een bepaalde pagina geen interne links verwijzen brengt dat dus problemen met zich mee voor de vindbaarheid van die pagina.

Een XML sitemap lost dit probleem op en helpt Google al uw pagina’s te vinden en te indexeren.

Lees hier meer over hoe het crawlen en indexeren van webpagina’s in zijn werk gaat.

Conclusie

De bovenste 3 features zijn slechts een deel van de talrijke opties die aanwezig zijn in deze plugin. Voor al wie met zijn WordPress website beter wil scoren in Google is de Yoast SEO plugin een absolute must. Bij Brandwolves gebruiken we de plugin dan ook dagelijks om websites te optimaliseren. Lees meer over zoekmachine-optimalisatie.

Download hier de Yoast SEO plugin voor WordPress.

Hulp nodig met SEO of uw WordPress website? Contacteer ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *